New single! ‘Don’t Come Too Close’

Spotify
Apple Music
iTunes
~ pe’ne’tjû-la
About

Van puntige rock tot intense pop, met af en toe een vleugje 80’s.

Penetula is een indie pop/rock band uit Amsterdam, gestart door Robin Verkaik en Guido Vrouwe. De twee vrienden spelen al meer dan 20 jaar samen en deden dat in de eigenwerk bands State of Eye, Dog Called Phenix, Beat the Ambush en in vele undercoversessies. Het was tijd voor een nieuw avontuur. Corona, baanloos en een schreeuwend hart bleek de ideale combinatie om in 2021 vanuit huis met ploeteren en plooien te werken aan een plaat. Deze speelden zij grotendeels zelf in, met een aantal te gekke bijdragen van Joost Kroon (New Cool Collective, Sven Hammond), Bauke Bakker (Her Majesty) op drums en Len van de Laak (Navarone) op toetsen. 

Met Len van de Laak doken ze eind 2021 de studio in om de plaat te mixen en daarna was het een kwestie van geduld. Geduld tot Corona voorbij was, geduld om er zelf klaar voor te zijn en om de juiste band te vormen om live te spelen. Dat geduld is niet meer nodig. Met het aansluiten van hun matties Chris van der Meer, Ulrich de Jesus en Jasper de Haan is de band compleet.
In 2023 brengen ze hun muziek uit en doen ze shows. Live combineren ze hun nieuwe nummers met het beste wat zij de afgelopen 20 jaar gemaakt hebben. Een achtbaan van emoties, een trip van toen tot nu. Het nieuwe avontuur is begonnen!

Chris van der Meer
drums

Guido Vrouwe
bas

Robin Verkaik
zang/gitaar

Jasper de Haan
synths/backing

Ulrich de Jesus
gitaar/backing

Live

Music
 1. Don't Come Too Close Penetula 3:41
 2. San Pedro 2:32
 3. Stereo 2:52
 4. 17 3:09

Contact

Je kan contact met ons opnemen via mail @ penetula.com of dit contactformulier.


  1. Don't Come Too Close Penetula 3:41
  2. San Pedro 2:32
  3. Stereo 2:52
  4. 17 3:09